T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENLER - Atışalanı Anadolu lisesi

Tarihçe

Okulumuzun yapımı Ağustos 1975 te onaylanmıştır. Ancak müdür, hizmetli ve memur ataması yapılmış olmasına rağmen, öğretmen ve bina yokluğu nedeniyle öğretime 1976 yılının 1 Mart´ında başlayabilmiştir.

1976-1977 yılında artan öğrenci mevcudu karşısında eski ilkokul binası (3 derslik) harap bir şekilde ortaokul hizmetine verildi. Bu tarihlerde çatının akması nedeniyle şemsiye ile eğitim öğretim yapılıyordu. Durumun aciliyetini farkeden yetkililer soruna çözüm aramak zorunda kaldılar. Okul Müdürü Niyazi Cengiz, köy muhtarı ve jandarma komutanı tarafından (ehl-i hukuk) istimlak edilmiş olan bu arsa özel idareye devredildi. Bu arsa üzerinde 22 derslikli bir ilkokul yapımı encümenden geçirildi. Okul inşaatına Mayıs 1983 te başlanmış, 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak bugün içinde bulunduğumuz bina 1983 Eylül ayında öğretime açılmıştır.

İlçede ihtiyaç hasıl olması üzerine 22.09.1986 tarihinde liseye dönüştürülmüştür. Bir müddet hem ortaokul hem de lise olarak eğitim öğretime devam eden okulumuz, 8 yıllık zorunlu öğretime geçilmesinin ardından sadece lise olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

2009 yılında kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi çalışmaları sürecinde mevcut bina yıkılıarak yerine 34 derslikli, resim ve müzik odaları, bilgi teknolojileri sınıfı, fizik,kimya ve biyoloji laboratuarları olan modern bir bina yapılmıştır.

03.06.2013 tarihi itibariyle okulumuz Anadolu Lisesine dönüştürülerek, sınav sonucu öğrenci almaya başlamıştır.

Okulumuzun kuruluşundan bugüne emek veren, başta ilk müdürümüz Niyazi Cengiz olmak üzere, tüm idareci, öğretmen, memur ve hizmetlilerden merhum olanlar rahmet diliyor, hayatta olanlara saygılarımızı sunuyoruz.

En içten şükran duygularımızla!..

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2012 - Güncelleme: 25.11.2020 12:15 - Görüntülenme: 11213
  Beğen | 7  kişi beğendi